English versionenglish

header

EVENIMENTE

Julio Iglesias

Primul turneu naţional al unui artist internaţional a fost cel mai îndrăzneţ proiect prezentat în România, până în prezent. Turneul lui Julio Iglesias în Romania, turneu care a cuprins oraşele Sibiu, Timişoara, Bacău, Bucureşti şi Constanţa, a fost un real succes de casă, peste 65.000 de spectatori având ocazia de a-l urmări pe artistul care a intrat în istoria recentă a muzicii. Julio Iglesias a fost declarat cel mai popular cântăreţ, la fiecare 30 de secunde se difuzează o piesă de-a sa la câte un post de radio.

Julio Iglesias a sosit în ţară însoţit de 27 de persoane (manageri, asistenţi, echipa tehnica, instrumentişti). În privinţa pretenţiilor, Iglesias şi-a exprimat dorinţa de a fi cazat în hoteluri de 5 stele, dar nu a avut nimic împotriva cazării sale şi în hoteluri de 4 stele. De asemenea, a dorit sa fie transportat cu o maşină de lux, non-stretched, cu şofer. Pentru el şi echipa sa, Iglesias a cerut să aibă în camerele de hotel apă minerală, plată, suc de fructe, răcoritoare, cafea şi ceai, precum şi fructe proaspete. O altă doleanţă a fost aceea ca fiecare membru al echipei sale să-si suporte financiar consumul de ţigări şi / sau băuturi alcoolice.

Julio Iglesias a ajuns în fiecare oraş în care a concertat cu o zi înaintea show-ului, pentru a putea face repetiţii şi probe de sunet, fără a fi sub presiunea timpului. Un sound check a durat şi până la 5 ore.

Sibiu

Julio Iglesias a sosit în România pe data de 15 iulie 2007, aterizând cu avionul său personal pe aeroportul din Cluj. A fost cazat la Hotel Ramada, din Sibiu, neridicând nicio pretenţie referitoare la meniu. La concertul din Sibiu, care a avut loc în Piaţa Mare, pe 16 iulie, au fost prezenţi nu mai puţin de 10.000 de spectatori care s-au ridicat din scaune, dansând, incă de la a doua piesă. Peste cei 10.000 de plătitori de bilete, alţi 5.000 s-au strans lângă gardurile care delimitau zona pentru public pentru a-l asculta pe Julio cântând. Julio Iglesias a urcat pe scenă abia la lăsarea întunericului şi a ţinut să le mulţumească fanilor din România pentru toţi anii în care i-au ascultat piesele.

După concert, Julio Iglesias a participat la o petrecere privată, la care au fost invitaţi doar membrii staff-ului şi câteva oficialităţi locale. Cu toate că trebuia, conform orarului, să părăsească oraşul Sibiu pe data de 17, îndrăgostit fiind de Capitala Culturală, şi-a prelungit şederea cu încă o zi. Tot la Sibiu, Iglesias a descoperit mâncarea tradiţională românească, declarându-se extrem de încântat de fasolea cu cârnaţi şi de castraveciorii muraţi pe care i-a gustat pentru prima oara.

Timişoara

La Timişoara a sosit în 18 iulie şi a fost cazat la Hotel “La Residenza”.. După sosirea la Timişoara, Iglesias a stat aproximativ o oră la hotelul unde a fost cazat, apoi a plecat să ia masa la o pensiune, nu înainte de a le arăta semne de simpatie fanilor sosiţi să-l vadă. Cu toate că oficialităţile i-au pregătit bucate simandicoase, Iglesias a preferat bucătăria tradiţională românească. În majoritatea timpului pe care l-a petrecut la Timisoara, Iglesias nu a părăsit hotelul, mai exact piscina hotelului unde s-a destins alături de staff-ul sau.

Peste 12.000 de spectatori au intrat pe Strandul Tineretului pentru a-l urmari pe artistul din ce în ce mai indrăgostit de România. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, i-a inmânat Leul De Aur, simbolul oficial al judeţului Timiş.

Bacău

La Bacău a sosit pe 21 iulie, cu o zi înaintea concertului care a avut loc pe Stadionul Municipal (22 iulie). Dupa ce a fost cazat la Hotel Dumbrava, Iglesias a fost medaliat de oficilităţi, primind, printre altele, titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Bacău. În Moldova l-a aşteptat o altă surpriză culinară, pe care Iglesias a savurat-o plin de curiozitate: viţel la proţap. La concertul din Stadionul Municipal au fost prezenţi 10.000 de spectatori.

Bucureşti

Pe data de 24.07.2007. avionul particular al lui Julio a aterizat pe aeroportul Henri Coanda. A fost cazat la Hotel Marriott, iar seara a avut loc un Meet&Greet , organizat de Cat Music / MediaServices, la terasa Gaia. Cina a luat-o în compania celebrului om de televiziune Valeriu Lazarov, a managerului Radu Groza, a fetelor de la Heaven, a Ancăi Neacşu (ex Asia) şi a Laviniei.

A doua zi, pe 25 iulie, Iglesias a concertat pe Stadionul Cotroceni, în prezenţa a 20.000 de spectatori.

Constanţa

Pe 27 iulie, a fost întâmpinat la Constanţa, încă de la aeroport, de primarul Radu Mazare, care l-a condus la Hotel Yaki, unde Iglesias a fost cazat. Julio a stat chiar în apartamentul lui Ghoerghe Hagi, pus la dispoziţie de către regele fotbalului românesc. Pe durata şederii sale pe litoralul romanesc, Iglesias a petrecut câteva ore bune în compania preşedintelui Traian Basescu, la Vilele Neptun.

Pe 28 iulie, Julio Iglesias a concertat la Poarta 1, pe Faleza Constanţa. Peste 15.000 de spectatori s-au putut bucura de muzică bună, dansând încă de la prima melodie pe care artistul a dedicat-o tuturor românilor. Iglesias a părăsit România imediat dupa concert, promiţând că se va intoarce.

Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias Julio Iglesias