English versionenglish

header

ARTISTI

Admiral C4C

Pentru aceia dintre d-voastra care cunosc paradisul touristic denumit Ayia Napa din Cipru, numele Admiral C4C a.k.a. “the pumpum general” ar trebui sa va emotioneze extrem de tare.

Nascut la data de 3 iunie intr-o familie nigeriana, Ihumezie Christian,este cunoscut drept Admiral c4c de catre colegii sai datorita faptului ca este de departe cel mai bun dansator de pe ring. “El este cel mai excentric entertainer pe care l-am vazut vreodata. Este o persoana care poate anima orice petrecere, cu multa energie pozitiva”, in aceste cuvinte il descrie un coleg de scena, Dj M.I.G. .

Si-a inceput activitatea la varsta frageda de 11 ani, fiind inspirat de mediul in care a crescut si de experienta sa de viata. Legat de pierderea tatalui sau intr-un cumplit accident de masina, cand avea doar 9 ani, acesta a spus: „faptul ca am ramas singur pe lume la o varsta frageda fara a avea alaturi un parinte sau un ocrotitor m-a determinat sa incep sa fac ceea ce fac ca pe o cale de a-mi alina durerile pe care mi le-a harazit viata, nestiind insa ca destinul meu e legat de aceasta ….muzica…! Viata mea!”

Terenul sau de batalie a fost reprezentat de strazile din Lagos, Nigeria….“Batalia muzicala si lirica era la ordinea fiecarei zile materializandu-se in proiecte noi musicale ne spune magicianul de culoare al microfonului.

S-a mentinut puternic si concentrat.Faptul ca mi-am luat drept mentori personalitati ca si Socrate, ZigZiglar, Dr.Norman Vincent Peale, Robert Kiyosaki, Myles Munroe, si mulți alții, l-au transformat intr-un om cu o viziune si l-au intarit in fata greutatilor vietii.

Din punct de vedere muzical, artisti precum Bob Nestar Marley, Cocoe Tea, Bonnie M, Cool and the Gang, Dolly Parton, Jim Reeves, Kenny Rogers, Shabba Ranks, Yellow Man, Beenie Man, Mr. Vegas, MajekFashek. Ras Kimono, Patty Obasi, Panam Percy Paul si multi altii din vechea scoala de artisti reggae-ton l-au introdus in nebunia muzicii.

Nu a trecut mult timp pana cand a inceput sa se remarce,si numele lui sa fie rostit tot mai des. Vocea sa puternica si capacitatea sa de a jongla cu orice tip de instrumentatie, printr-un amestec de Patua cu Engleza (Patua fiind un argou vorbit de jamaicani si nigerieni), condimentate cu o energie deosebita, i-au conferit unicitate.

In anul 2000, acesta a inregistrat primul sau single intitulat „Show Me Love”, cu o formative denumita THE KANAAN-KNGHTZ, compusa din Nuella Ogbeide, Bobby Adichie, Okoh Jane and Emanuel Ihumezie (care intamplator este fratele lui mai mic).

In 2001 a lansat primul sau album intitulat„P.S 101”, sub marca proprie, independenta. Albumul a fost bine primit,avand o cifra de vanzarede 500 de mii de unitati.Acesta a fost urmat de mai multe extrase de single si videoclipuri care au fost transmise pe mai multe posturi locale de radio si televiziune la momentul respectiv, din Africa, precum Rhythm 93.7, Ray Power 100.5 Lagos, Star 101 FM, Brilla FM, Sound City and Music Africa, Galaxy TV, Nigezie on Sky 104 U.Ksialtele. Melodiiprecum“Testify Them”, “Show Me Love” si “Olenu” sunt cateva dintre hiturile sale.

Multi recunosc artistul, deoarece piesa „Olenu” a fost adaptata si folosita ca imn de campanie al candidatului la functia de guvernator de stat din Lagos, Musiliu Obanikoro. Ulterior a pleat din Africa si s-a indreptat spre Cipru in vederea efectuarii studiilor. „Am fost privat de preamulte lucruri in copilarie, din cauza nevoilor financiare si a lipsei indrumarii parintesti din care facea parte si educatia. Astfel, in momentul in care mi-am dat seama ca o pot dobandi…am profitat de ocazie pentru ca sunt pe deplin constient ca tineretea si voiciunea data de aceasta nu vor dura o vesnicie si ca va veni o vreme cand nu voi mai putea sa sar de colo colo, cum o fac acum si atunci voi avea nevoie de un plan de rezerva in care educatia si invatatura vor juca un rol important”, a declarat artistul. A studiat Management Turistic la Universitatea Americana din Nicosia, Cipru, si a ramas mereu extrem de atasat si inseparabil de prima sa dragoste (spectacolul) care l-a propulsat in a fi unul dintre cei mai cautati artisti din paradisul turistic al Europei (Ayia Napa Cipru). Acolo a domnit prin compozitiile sale, prin evenimentele pe care le-a organizat si prin expertiza de mare clasa afisata pe scena, plin de energie, gazduind si evoluand alaturi de legende ale genului Dance-Hall, cum ar fi Mr. Vegas, regele Dancehall-ului Beenie Man, Baby Cham cu Alicia Keys, Mohumbi, DJ Jam Jam de la emisiunea Afrobeat,difuzata de BBC1 Extra,si altii.

“Un diamante neslefuit”,iubit de femei si aclamat de colegi, fostul cantaret rezident din Aruba in Apya Napa, nominalizat la premiul Befta UK 2010 international Act,și fiind premiat in 2013 la categoria Best Nigerian reggae/dancehall artist in Europe la premiile Nigerian Music Awards din Madrid, Spania – avand in portofoliu mai mult de 70 de cantece inregistrate si 400 de cantece scrise pentru el, acest artist reprezinta una dintre cele mai proaspete prezente sub administrarea RaduGroza Media Agency Bucuresti si este pe cale sa isi ridice viata artistica la un nou nivel intrandin studio pentru a edita un nou album, al carui prim extras de single,intitulat„Boom Bang”,o colaborare cu frumoasa cantareata Roxana Nemes, (in versiune audio si video) este gata. Este pregatit pentru premiera mondiala din 26 noiembrie a albumului, care e presarat cu accente de dance–hall, combinat cu diferite nuante de electro-pop si house si care va cuprinde o multitudine de colaborari international europene, britanice, jamaicane si africane.

Admiral C4C a fost rasplatit cu doua premii importante la ADMA AWARDS 2013 in Amsterdam: Best Reggae Artist of the Year si Best Reggae / DanceHall Song of the Year. Fiti convinsi ca acest pachet complet si dinamic nu trebuie sa lipseasca din colectia d-voastra muzicala.

Admiral C4C